Prezantohet “mouth mouse” që mundëson punë më të lehtë me telefon dhe laptop

Prezantohet “mouth mouse” që mundëson punë më të lehtë me telefon dhe laptop

Teknologjia ka bërë të mundur që shumë njerëz që kanë lëvizshmëri të kufizuar ose ndonjë formë paaftësie të funksionojnë më lehtë në botën moderne. Këto ditë u prezantua një aksesor teknologjik që sigurisht do ta bëjë më të lehtë përdorimin e pajisjeve me ekran me prekje.

Është një teknologji pioniere e zhvilluar nga kompania “Ogmental”. Ai i lejon përdoruesit të përdorin telefonat inteligjentë ose kompjuterët duke përdorur gjuhën e tyre. Corbin Halliville, një inxhinier softuerësh në kompani, e përshkruan atë si “një mi për gojën tuaj”.

“MouthPad” (MouthPad) është një çip që vendoset në gojë dhe në qiellzë dhe mund të dallojë lëvizjet e gjuhës. I projektuar kryesisht si një mjet ndihmës për njerëzit që nuk mund të përdorin duart ose janë të paralizuar, çipi lidhet pa probleme me tabletët, telefonat ose kompjuterët nëpërmjet Bluetooth.

LEXO EDHE:

Back to top button