Programi 200, a flitet hapur për dhunën seksuale, sidomos te shoqëria shqiptare?

Programi 200 që do të transmetohet në orën 22 në Alsat, trajton çështjen e dhunës seksuale dhe sa hapur flitet për të, sidomos në shoqërinë shqiptare. Aktivistë dhe ekspertë thonë se konsideromi i dhunës seksuale si tabu dhe sidomos mostrajtimi i viktimave dhe stigmatizimi i tyre bën që problemet e dhunës ndaj femrave dhe dhuna seksuale me të mitur të fshihet. Ata bëjnë thirrje që shoqëria të flasë hapur dhe të inkurajojë viktimat të denoncojnë dhunuesit por dhe u bëjnë thirrje autoriteteve të hetojnë dhe dënojnë dhunuesit.

- Advertisment -

LEXO EDHE:

Back to top button