Pse është i rëndësishëm marrja e ujit kur dëshironi të rrisni masën muskulore?

Pse është i rëndësishëm marrja e ujit kur dëshironi të rrisni masën muskulore?

Uji është një komponent thelbësor kur përpiqeni të fitoni masë muskulore. Është një nga aleatët tuaj më të mirë në rritjen e madhësisë, tonit dhe forcës së muskujve tuaj ndërsa filloni një regjim ushtrimesh.

Para së gjithash, është e rëndësishme të kuptojmë se hidratimi është thelbësor për trupin tonë dhe jo vetëm për rritjen e muskujve. Uji është një nga lëndët ushqyese më të rëndësishme në trup, ai ruan ekuilibrin e të gjitha sistemeve të trupit të njeriut, duke përfshirë zemrën, trurin, mushkëritë, veshkat dhe muskujt.

Përveç “lubrifikimit” të kyçeve dhe kontrollit të temperaturës së trupit, uji gjithashtu transporton lëndë ushqyese në të gjitha pjesët e trupit, duke përfshirë furnizimin me energji të trupit.

Duke qëndruar të hidratuar në mënyrë adekuate, ju mund të rrisni qëndrueshmërinë tuaj në stërvitje duke përfituar nga lista e gjerë e përfitimeve të njohura shëndetësore të ujit.

Uji luan një rol kyç në stimulimin e rritjes së masës muskulore, sepse mbart materialet e nevojshme për ndërtimin e strukturave të proteinave dhe glikogjenit, burimet kryesore të energjisë në trup. Jo vetëm që lejon lirinë më të mirë të lëvizjes, por gjithashtu ju ndihmon të ndërtoni muskuj mjaftueshëm për t’u përkulur.

Ai gjithashtu balancon metabolizmin tuaj dhe ndihmon në ruajtjen e një trakti urinar dhe sistemit tretës të shëndetshëm. Një nga shenjat më të zakonshme të dehidrimit të lehtë është lodhja, e cila lehtësohet duke pirë ujë.

Shkencëtarët rekomandojnë të konsumoni rreth gjysmë litër ujë dy deri në tre orë para stërvitjes. Ata rekomandojnë gjithashtu konsumimin e një decilitër ujë para stërvitjes dhe deri në dy decilitra ujë çdo 10 deri në 20 minuta gjatë stërvitjes.

LEXO EDHE:

Back to top button