Pse Musk e ndryshoi emrin nga “Twitter” në “X”? Drejtori i Përgjithshëm i kompanisë në fund dha një shpjegim konkret

Pse Musk e ndryshoi emrin nga "Twitter" në "X"? Drejtori i Përgjithshëm i kompanisë në fund dha një shpjegim konkret

Musk ka paguar 44 miliardë dollarë për Twitter në fund të vitit të kaluar dhe së fundmi ka vendosur të ndryshojë emrin e këtij rrjeti social.

Prej vitesh, Elon Musk ka pasur një ide për një super-aplikacion, pra një aplikacion celular që do të zëvendësonte shërbime të shumta online që përdorim sot. Një aplikacion që do ta përdorni jo vetëm si rrjet social, por edhe për thirrje zanore, pagesa dhe më shumë, diçka e ngjashme me WeChat kinez. Ai madje mendoi të lansonte aplikacione të tilla krejt të reja, por në vend të kësaj vendosi të shpenzonte 44 miliardë dollarë dhe të blinte Twitter.

Menjëherë pas marrjes, ai filloi me ndryshime të mëdha në atë rrjet, por edhe dorëheqje në kompani. Këto ndryshime ndikuan negativisht tek reklamuesit sepse ata, të paktën përkohësisht, ndaluan reklamat në atë platformë, gjë që ndikoi në të ardhurat e kompanisë.

 

 

 

Meqenëse Musk është një person mjaft i zënë dhe drejton Tesla-n, dhe një pjesë të kohës së tij të punës e kalon edhe në SpaceX dhe Neuralink, ai së fundi ia la postin e kreut të Twitter Linda Jacarino-s dhe në një bisedë me CNBC, drejtori ekzekutiv i Kompania shpjegoi arsyet e riemërtimit të madh të këtij rrjeti. Për kujtesë, Twitter së fundmi është kthyer në një platformë “X”, të cilën mund ta shihni edhe në telefonat inteligjentë ku ikona “X” ka zëvendësuar zogun blu.

Në një bisedë me gazetarët e CNBC javën e kaluar, Jacarino shpjegoi arsyet e ndryshimit të emrit të rrjetit. Ajo theksoi se kur pranoi thirrjen e Musk për t’u bërë CEO, ajo iu drejtua kompanisë për të ndihmuar në transformimin dhe riemërtimin në platformën “X”. Këto ndryshime përfshijnë, siç tha ajo, përvoja të reja dhe evolucion në video dhe artikuj më të gjatë, abonim për krijuesit e preferuar që tani po fitojnë nga platforma, dhe ajo njoftoi se e ardhmja sjell edhe video thirrje dhe mundësinë e pagesës mes përdoruesve. si pagesë direkte për krijuesit.

 

 

 

Duke hequr qafe Twitter

Ndër të tjera, ajo ka shpjeguar se përse është dashur të ndryshohet emri i rrjetit social dhe të bëhet një riemërtim i plotë për të shkuar në drejtim të një superaplikacioni, pra pse nuk mund të bëjnë të njëjtën gjë me emrin “Twitter”. . Riemërtimi përfaqësonte një lëshim nga Twitter, ku trashëgimia e Twitter dhe mendësia e lidhur me Twitter duhej të braktiseshin. Nëse do ta mbanin këtë emër, çdo ndryshim do të shihej si i vogël, jo ndryshimet radikale që ajo dhe Musk kanë në mendje. Shumica do ta shihnin akoma Twitter-in si një rrjet social me të cilin janë mësuar për më shumë se një dekadë dhe që ka trashëgiminë dhe historinë e vet. Dhe se historia në këtë rast paraqet një barrë për të ardhmen dhe risitë.

Prandaj Musk dhe Jacarino vendosën të heqin qafe atë barrë dhe të bëjnë një ndryshim rrënjësor. “Twitter” u bë kështu platforma “X”, e cila në të ardhmen duhet të jetë krejtësisht ndryshe në raport me rrjetin social që Musk bleu më pak se një vit më parë.

 

 

 

Sa i përket punës nën drejtimin e Musk dhe rolit të saj në kompani, ajo tha se rolet e tyre janë shumë të qarta. Musk është e fokusuar në riemërimin dhe të ardhmen e kompanisë, ndërsa ajo është përgjegjëse për gjithçka tjetër – drejtimin e kompanisë, negocimin e partneriteteve, shitjet dhe më shumë.

LEXO EDHE:

Back to top button