Pse nuk mund të zihet uji dy herë për kafe?

Kur shtojmë shpejt ujë për kafe ose çaj, ndodh shpesh që të kujtojmë vetëm pasi të ketë vluar pothuajse i gjithë uji

Shumica prej nesh thjesht shtojnë ujë të ri në ujin e zier tashmë dhe ziejnë kafenë. Megjithatë, ekspertët pohojnë se ky zakon është jashtëzakonisht i dëmshëm dhe se duhet ta largojmë sa më shpejt.

Edhe mineralet e shëndetshme bëhen të dëmshme në këtë mënyrë, gjë që shihet qartë në shembullin e kalciumit, i cili krijon gur në këtë mënyrë. Hulumtimet tregojnë se zierja e dyfishtë rrit arsenikun, nitratet dhe fluorin në ujë, i cili është shumë i dëmshëm për trupin.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka paralajmëruar se rreziku më i madh në ujë të tillë të pijshëm është sasia e lartë e arsenikut, pasi mund të çojë në helmime, probleme me organet e tretjes, diabeti dhe sëmundje kardiovaskulare.

LEXO EDHE:

Back to top button