Punonjësit po largohen masivisht prej punës në Twitter

Punonjësit po largohen masivisht prej punës në Twitter

Qindra punonjës të Twitter vlerësohet të jenë larguar pasi shefi i tyre i ri, Elon Musk, dërgoi një memo duke kërkuar “orë të gjata me intensitet të lartë” si kusht për punësimin e tyre.

Musk kishte pushuar tashmë gjysmën e punonjësve të Twitter-it, duke lënë vetëm 3,000 apo më shumë, kur më pas dërgoi një email ekipi që u jepte punonjësve të Twitter një zgjedhje, të bëheshin “jashtëzakonisht aktiv” ose të largoheshin. Shumë prej tyre me sa duket zgjodhën të largoheshin.

Kjo dramë pason javë të tëra të saj, duke përfshirë punonjësit e Twitter-it që përdorin platformën për të përçmuar shefin e tyre të ri, për të hedhur poshtë pretendimet e tij dhe për ta shfrenuar atë për “vdekjen e urisë” pasi ai hoqi drekat me çmim prej 386 eurove (400 dollarë) në muaj, dreka këto për të cilat askush nuk po paraqitej për t’i ngrënë.

Zemërimi i fundit erdhi nga një sërë e-mailesh në të cilat Musk tha se do të konsideronte shkarkimin e menaxherëve që lejojnë punonjësit të punojnë nga distanca. “Pritet gjithashtu që të keni takime personale me kolegët tuaj në një ritëm të arsyeshëm, idealisht çdo javë, por jo më pak se një herë në muaj”, shkroi Musk.

Punonjësit e Twitter po marrin shumë dashuri dhe simpati në Twitter nga “brigada e shenjës blu”, të cilët janë të tmerruar nga ideja se mund të pushoheni nga puna për poshtërimin e shefit tuaj publikisht ose për refuzimin, e paraqitjes në vendin e punës.

Por është e vështirë t’u shpjegosh njerëzve në klasën e laptopëve se sa e çuditshme tingëllon e gjithë kjo për punëtorët industrial. Ju kërkohet të paraqiteni në punë dhe ju i thoni shefit tuaj jo – dhe ju jeni viktima këtu?

Kjo thjesht nuk është diçka që ne mund të imagjinojmë të cilës mund t’i shpëtojmë. Ne duhet të vishemi dhe të shkojmë me makinë në punë – dhe të paguajmë çmime të tepruara të derivateve për ta bërë këtë. Ne duhet të presim në trafik në mëngjes, ose të marrim transportin publik të lidhur me krimin. Nuk e kemi luksin të ulemi në shtëpi me pizhame, shkruan Charles Stallworth për NY Post.

Më e çmendura nga të gjitha është nëse kaloni ndonjë kohë në Twitter këto ditë, është e qartë se e majta shpreson që Twitter të dështojë nën Musk. Ata kundërshtuan fuqimisht marrjen e tij dhe tani duket se janë të gatshëm që faqja të shpërthejë.

Kjo për shkak se ata u mësuan që Twitter të ishte në anën e tyre politikisht. Dhe nën Musk, ka përsëri konkurrencë të vërtetë idesh. Konservatorëve u është dhënë një shans për të folur përsëri. Është pothuajse sikur elitat liberale dhe të majta mendojnë se nëse nuk mund ta kontrollojnë Twitter-in, askush nuk duhet të ketë qasje në të.

LEXO EDHE:

Back to top button