Qytetarët e Strugës paguajnë ndriçim publik, por rrugët janë të errëta

Qytetarët e Strugës paguajnë ndriçim publik, por rrugët janë të errëta

Gazetar: Miki Trajkovski

Banorët e Strugës gati katërt muaj ecin nëpër rrugë të errëta pa dritë. Komuna thotë se në këtë mënyrë dëshiron të kursejë energji elektrike, por qytetarët vazhdojnë të paguajnë 184 denarë për ndriçim rrugor. Avokatët parashtruan ankesë në komunë si organ kompetent, me kërkesë për korrigjimin e çmimit që u dërgohet amvisërive. Por përgjigje nuk kanë marrë ende.

“Ne si zyrë dërguam ankesë në DAP kah mesi i dhjetorit 2022, por morëm përgjigje të shkurtër me e-mail se ata nuk janë kompetentë për këtë çështje”, deklaroi Gligorie Qatoski- avokat.

Hapi tjetër është padia kundër komunës në Gjykatën administrative.

“Planifikojmë ta çojmë këtë procedurë deri në fund. Mungesa e ndriçimit publik ka ndikuar në rritjen e nivelit të kriminalitetit në komunë, kemi numër të madh të rasteve të kafshimit të qenve, siguria është ulur në mënyrë drastike në hapësirat publike”, tha Gligorie Qatoski- avokat.

Nga EVN Home thonë se taksat komunale që i arkëetojnë janë në përputhje me ligjin, ndërsa paratë ia kalojnë komunës.
“Për më tepër, vetë komunat i menaxhojnë fondet, të cilat shërbejnë për mirëmbajtjen e ndriçimit publik dhe pagesën e energjisë së konsumuar elektrike”, thonë nga -EVN HOME.

Ndryshe, për vitin 2021, arkëtimi i EVN Home për taksë komunale nga përdoruesit në Strugë është 92%. Prandaj reagojnë qytetarët. Ata paguajnë për ndriçimin publik, rrugët janë të errëta.

“Duhet të ketë rend. Të vendoset një rend, dhe jo ndonjë rajon të jetë vazhdimisht në errësirë”.

“Është turp i madh, paguajmë edhe energji elektrike. Paguajmë për ndriçimin e rrugëve, por nuk ka ndriçim rrugor”.
“Kjo nuk ka ekzistuar kurrë. Asnjëherë në jetën time më parë, 70 vjet do i bëj, kjo nuk ka ndodhur kurrë”.

“Rrugët duhet të ndriçohen, të riparohen, ndryshe kemi frikë të dalim kështu”.

Kryetari i komunës, Merko thotë se tarifa komunale për ndriçimin publik nuk do të hiqet. Në të njëjtën kohë, kufizimet e ndriçimit rrugor do të vazhdojnë. Deri më 8 janar qendra e Strugës dhe fshatrat do të jenë me ndriçim deri në orën 4 të mëngjesit. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button