Qyteza në Itali shpall ligjin për vrasjen e ujqërve: Janë kthyer në problem

Qyteza në Itali shpall ligjin për vrasjen e ujqërve: Janë kthyer në problem

Në Bolzano, Partia Popullore e Tirolit Jugor, Itali u shpall një ligj provincial për vrasjen e ujqërve.

“Ne duhet të veprojmë, duke qenë se iniciativat e ndërmarra në nivel romak nuk do të çojnë në një rezultat në një afat të shkurtër. Na duhet një ligj provincial që përcakton në detaje hapat e ndryshëm të nevojshëm për të bërë të mundur mbledhjen e kafshëve problematike. Aty nuk janë alternativa”, tha ai sekretari i Südtiroler Volkspartei (SVP), Philipp Achammer.

Nisma legjislative u diskutua nga menaxhmenti i SVP dhe do të prezantohet në këshillin e provincës.

Achammer thekson se Provinca e Bolzanos ka një ligj për këtë çështje, i cili, megjithatë, nuk mund të zbatohet për shkak të mungesës së një opinioni Ispra.

Ligji i ri, shpjegon ai, duhet të parashikojë afate të qarta.

“Nuk bëhet më vetëm për mbrojtjen e kafshëve të fermës, por pas ngjarjes tragjike në Trentino, edhe për mbrojtjen e qenieve njerëzore”.

LEXO EDHE:

Back to top button