Raporti: Izraeli mund të qëndrojë në Gaza ‘për shumë muaj’

Raporti: Izraeli mund të qëndrojë në Gaza ‘për shumë muaj’

Ushtria izraelite planifikon të vazhdojë operimin në Gaza për sa kohë që “nuk gjendet asnjë ent tjetër ndërkombëtar” për të administruar Rripin, një proces që ajo pret që mund të zgjasë “shumë muaj”, raporton transmetuesi izraelit Kann.

Gazeta citoi një burim ushtarak të paidentifikuar në raportin e saj.

Netanyahu i Izraelit ka premtuar në mënyrë të përsëritur se do të vazhdojë luftën në Gaza derisa Hamasi të mposhtet dhe të hiqet nga pushteti.

Kurse, qeveria e tij ende nuk ka paraqitur një vizion të qartë të qeverisjes së Gazës pas luftës.

LEXO EDHE:

Back to top button