Receta Amerikane e Bang Bang Wings

Receta Amerikane e Bang Bang Wings

Për drekë ju sugjerojmë të përgatisni krahë krokantë dhe të lëngshëm me një salcë të shijshme me erëza – sipas mënyrës amerikane.

Harrojeni skarën, sepse krahët e përgatitur kështu do t’i kënaqin të gjithë. Amerikanët zbuluan se si t’i përgatisin në shtëpi dhe gjithçka është shumë e thjeshtë. Krahët marinohen fillimisht dhe piqen në furrë. Në fund, ato zhyten në një salcë aromatike bang bang. Tepër krokante dhe me lëng, krahët e përgatitur në këtë mënyrë do të bëhen të preferuarit tuaj.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 kg krahë pule
  • 1 lugë gjelle pluhur qepë
  • 1 lugë gjelle hudhër pluhur
  • 1 lugë gjelle piper i butë i bluar
  • 1 lugë çaji pluhur djegës
  • 1 lugë çaji piper i bluar

Për salcën bang bang:

  • ½ filxhan majonezë
  • ¼ filxhan salcë sriracha
  • ¼ filxhan salcë djegës
  • 1 lugë gjelle salcë soje

Përgatitja:

Thani krahët me një peshqir dhe më pas derdhni vaj ulliri. Rrihni dhe përzieni së bashku pluhurin e qepës, pluhurin e hudhrës, piperin e butë të bluar, pluhurin djegës dhe piperin e bluar, më pas spërkatni mishin. Fërkoni mirë erëzat në mish dhe më pas i rregulloni në një tigan. Piqeni në furrë të nxehur në 200°C për rreth 30-40 minuta. Përzieni majonezën, salcën sriracha, salcën djegës dhe salcën e sojës në një tas, më pas vendosni krahët e përfunduar. Përziejini mirë në mënyrë që mishi të thithë salcën.

LEXO EDHE:

Back to top button