Receta Amerikane e Bang Bang Wings
Receta Amerikane e Bang Bang Wings

Për drekë ju sugjerojmë të përgatisni krahë krokantë dhe të lëngshëm me një salcë të shijshme me erëza – sipas mënyrës amerikane.

Harrojeni skarën, sepse krahët e përgatitur kështu do t’i kënaqin të gjithë. Amerikanët zbuluan se si t’i përgatisin në shtëpi dhe gjithçka është shumë e thjeshtë. Krahët marinohen fillimisht dhe piqen në furrë. Në fund, ato zhyten në një salcë aromatike bang bang. Tepër krokante dhe me lëng, krahët e përgatitur në këtë mënyrë do të bëhen të preferuarit tuaj.
Përbërësit e nevojshëm:
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 kg krahë pule
- 1 lugë gjelle pluhur qepë
- 1 lugë gjelle hudhër pluhur
- 1 lugë gjelle piper i butë i bluar
- 1 lugë çaji pluhur djegës
- 1 lugë çaji piper i bluar
Për salcën bang bang:
- ½ filxhan majonezë
- ¼ filxhan salcë sriracha
- ¼ filxhan salcë djegës
- 1 lugë gjelle salcë soje
Përgatitja:
Thani krahët me një peshqir dhe më pas derdhni vaj ulliri. Rrihni dhe përzieni së bashku pluhurin e qepës, pluhurin e hudhrës, piperin e butë të bluar, pluhurin djegës dhe piperin e bluar, më pas spërkatni mishin. Fërkoni mirë erëzat në mish dhe më pas i rregulloni në një tigan. Piqeni në furrë të nxehur në 200°C për rreth 30-40 minuta. Përzieni majonezën, salcën sriracha, salcën djegës dhe salcën e sojës në një tas, më pas vendosni krahët e përfunduar. Përziejini mirë në mënyrë që mishi të thithë salcën.