Receta e ditës: Byrek perandorak pa yndyrë
Receta e ditës: Byrek perandorak pa yndyrë
Brumë i butë plot perime – një sugjerim i shkëlqyeshëm për mëngjes ose darkë.

Pitet në përgjithësi nuk janë të komplikuara për t’u përgatitur, veçanërisht nëse përbërësit thjesht përzihen dhe derdhen në një tavë. Pothuajse të gjithë i pëlqejnë, qofshin ato me djathë, mish, spinaq apo diçka tjetër, pothuajse gjithmonë zhduken nga tavolina në kohë rekord. Një nga më të famshmit është byreku i mbretit, i cili ka edhe versionin e tij të dobët, ideal si për agjëruesit ashtu edhe për ata që duan të pushojnë nga mishi.
Përbërësit e nevojshëm:
- 150 g djathë perimesh
- 100 ml vaj
- 100 g miell
- 100 gr miell misri
- 1 qese pluhur pjekjeje
- 1 piper i kuq
- 3-4 turshi
- 1 piper
- 100 g ullinj jeshil
- 100 ml ujë të thartë
Përgatitja:
Përzieni dy llojet e miellit dhe pluhurin për pjekje në një enë, më pas hidhni vajin dhe ujin e thartë. Bashkoni përbërësit, më pas shtoni djathin e grirë dhe kastravecat e grira hollë, specin turshi dhe të rregullt dhe ullinjtë. E trazojmë dhe më pas e hedhim në një tavë të lyer më parë me margarinë. Piqeni në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 20 minuta.