Electric Dream – grafika nuk është dukur kurrë kaq reale

Electric Dream - grafika nuk është dukur kurrë kaq reale

Nuk i keni parë akoma më të fundit në grafikën kompjuterike? Ju nuk e dini se çfarë ju mungon.

Në ngjarjen State of Unreal, Epic demonstroi aftësitë e teknologjisë së saj Unreal Engine, duke theksuar veçoritë dhe optimizimet e reja të sjella nga versioni 5.2. Megjithatë, demonstrimi i “Electric Dreams” tërhoqi shumë vëmendje, i cili i bëri përshtypje shikuesve me cilësinë e tij grafike dhe aftësitë e motorit.

Demoja e Electric Dream, e cila përdor veçoritë kryesore të Lumen – një sistem dinamik global ndriçimi dhe reflektimi – dhe teknologjia Nanite, synonte të demonstronte mjete për krijimin e përmbajtjes procedurale dhe paraqitjen e bimësisë. Demoja gjithashtu tregon përparimet në motorin e fizikës, kështu që deformimi i gomave, amortizuesit dhe simulimi i lëngjeve duken më mirë se kurrë.

Një nga përmirësimet më të rëndësishme të sjellë nga Unreal Engine version 5.2 është krijimi procedural i botës. Gjatë demonstrimit, zhvilluesit lëvizën drejtpërdrejt shkëmbinjtë dhe vetë motori mbushi automatikisht hapësirën boshe ku ishin më parë. Fizika është një aspekt tjetër që ishte shumë mbresëlënës, me hardhitë, shkëmbinjtë dhe ujin që përgjigjen në përputhje me rrethanat. Kjo falë motorit Chaos Physics, i cili tejkalon motorin e njohur të fizikës PhysX dhe Nvidia me burim të hapur, dhe përfundimisht do t’i zëvendësojë ato.

LEXO EDHE:

Back to top button