Receta e ditës: Fasule të pjekura me djathë

Receta e ditës: Fasule të pjekura me djathë

Kur flasim për perimet, baburët janë ndoshta një nga speciet më të njohura në Ballkan, e cila mund të përdoret në shumë mënyra në gastronomi.

Një nga mënyrat se si mund t’i përdorni baburet është t’i piqni me djathë.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 500 g djathë të freskët lope
  • 100 g gorgonzola
  • fasule të kuqe
  • 1 vezë
  • 1 lugë gjelle perime
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • kripë

Përgatitja:

Ziejini baburot për rreth 5 minuta në ujë pak të kripur dhe menjëherë i ftohni me ujë të ftohtë. I presim për së gjati, i pastrojmë nga farat dhe fijet që janë në to.

Me mikser përziejmë djathin e freskët të lopës me vezën, gorgonzolën e prerë në kubikë të vegjël. Shtoni vegjetën në atë përzierje.

Mbi gjysmat e baburës shtrojmë djathin dhe i vendosim në një enë rezistente ndaj zjarrit të lyer me vaj.

E gjithë kjo piqet në furrë të nxehur në 200 gradë Celsius për rreth 20 minuta.

Shërbejeni pjatën me mish të pjekur në skarë ose ushqime të ftohta.

LEXO EDHE:

Back to top button