Receta e ditës: Fasule të pjekura me djathë
Receta e ditës: Fasule të pjekura me djathë
Kur flasim për perimet, baburët janë ndoshta një nga speciet më të njohura në Ballkan, e cila mund të përdoret në shumë mënyra në gastronomi.
Një nga mënyrat se si mund t’i përdorni baburet është t’i piqni me djathë.
Përbërësit e nevojshëm:
- 500 g djathë të freskët lope
- 100 g gorgonzola
- fasule të kuqe
- 1 vezë
- 1 lugë gjelle perime
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- kripë
Përgatitja:
Ziejini baburot për rreth 5 minuta në ujë pak të kripur dhe menjëherë i ftohni me ujë të ftohtë. I presim për së gjati, i pastrojmë nga farat dhe fijet që janë në to.
Me mikser përziejmë djathin e freskët të lopës me vezën, gorgonzolën e prerë në kubikë të vegjël. Shtoni vegjetën në atë përzierje.
Mbi gjysmat e baburës shtrojmë djathin dhe i vendosim në një enë rezistente ndaj zjarrit të lyer me vaj.
E gjithë kjo piqet në furrë të nxehur në 200 gradë Celsius për rreth 20 minuta.
Shërbejeni pjatën me mish të pjekur në skarë ose ushqime të ftohta.