Receta e ditës: Frittata origjinale italiane

Receta e ditës: Frittata origjinale italiane

Ky specialitet italian është plot me një shumëllojshmëri frutash dhe djathërash dhe nuk është i vështirë për t’u përgatitur. Italianëve u pëlqen ta hanë atë.

Frittata është një pjatë italiane që është një kombinim i omëletës dhe quiche lorraine. Përkthyer fjalë për fjalë do të thotë “i skuqur”. Mund t’i shtohen fruta të ndryshme dhe në varësi të shijes mund të shtoni edhe proshutë, proshutë, lloje djathi… Këtë specialitet mund ta shërbeni për mëngjes, por mund të zëvendësojë edhe çdo vakt tjetër, sepse është i pasur. shije.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 8 vezë
  • 80 ml krem ​​gatimi
  • 3 lugë vaj ulliri
  • ½ filxhan qepë të copëtuar
  • 4 thelpinj hudhre
  • 1 filxhan piper zile të grirë
  • 1 filxhan patate të grirë
  • 1 filxhan kungull i njomë i grirë
  • 2 copa spinaq
  • 1½ filxhan djathë të grirë (mund të përdoren lloje të ndryshme)
  • kripë

Përgatitja:

Rrihni vezët me kremin dhe shtoni kripë. Në një tigan ngrohni vajin dhe shtoni qepën, shtoni pak kripë dhe skuqeni derisa të zbutet. Shtoni hudhrën e shtypur dhe piperin e grirë, patatet dhe kungull i njomë. Vazhdoni të skuqeni derisa të zbuten. Hidhni gjysmë filxhani djathë sipër perimeve, më pas shtoni përzierjen e vezëve. Më pas spërkatni djathin e mbetur dhe lëreni edhe 5 minuta në furrë. E kalojmë në furrë të parangrohur dhe e pjekim në 200°C për rreth 8 minuta. Sezoni sipas dëshirës.

LEXO EDHE:

Back to top button