Receta më e mirë për sallatën greke me patate

Grekët e bëjnë sallatën me patate në të njëjtën mënyrë si ne, dhe ajo që e bën atë të ndryshme është salca.

Mund të hani sallatë me patate gjatë gjithë vitit dhe është një pjatë e mrekullueshme me peshk. Çdo vend ka recetën e vet për sallatën me patate. Zakonisht e përgatisim me qepë dhe thjesht e rregullojmë dhe tani ju sjellim recetën perfekte greke për sallatën me patate.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1.3 kg patate të reja
  • 1 qepë e vogël vjollcë
  • 3 qepë të pranverës
  • 1 tufë majdanoz
  • 1 tufë kopër
  • 100 g ullinj Kalamata
  • kripë

për veshjen:

  • ¼ filxhan uthull vere
  • 2 lugë çaji mustardë
  • 1½ lugë çaji rigon
  • 2 thelpinj hudhre
  • 1½ lugë çaji kripë
  • ¼ lugë çaji piper
  • ½ filxhan vaj ulliri të shtypur të ftohtë

Përgatitja:

Lajini mirë patatet dhe vendosini në një tenxhere. Më pas mbulojeni me ujë dhe kripë. Gatuani derisa patatet të zbuten. Një patate e re nuk ka nevojë për shumë kohë në zjarr.

Përzieni uthullën, mustardën, rigonin, hudhrën, kripën dhe piperin në një enë. Hidhni ngadalë vajin e ullirit, më pas përzieni gjithçka mirë që përbërësit të bashkohen mirë. Kulloni patatet dhe lërini të ftohen në një kullesë. Pritini patatet përgjysmë dhe vendosini në tasin në të cilin do të shërbeni sallatën. Shtoni qepën e purpurt të grirë, si dhe qepën, majdanozin, koprën dhe ullinjtë. Përziejini gjithçka mirë, më pas hidheni sipër salcës dhe përzieni sërish. Nëse është e nevojshme, rregulloni pak më shumë.

LEXO EDHE:

Back to top button