Receta për patate krokante me salcë kosi – një drekë e shpejtë që do ta bëni shpesh

Receta për patate krokante me salcë kosi - një drekë e shpejtë që do ta bëni shpesh

Pas skarës së 1 Majit dhe shijimit të ëmbëlsirave, amvisat pyesin se çfarë të përgatisin për drekë, duke e ditur se të gjithë duan të hanë ushqime më të lehta.

Fatmirësisht ka patate të reja për përgatitjen e të cilave ka shumë receta. Një nga ato që janë pa kohë janë ato me salcë kosi.

Përgatiten aq thjesht dhe shpejt sa nuk do të ngatërrojnë as fillestarët në gatim.

Përbërësit:
– 1 kilogram patate të reja;
– 180 ml krem;
– Vaj për tiganosje;
– Pak erëza të freskëta;
– Kripë;
– 2 qepë të reja.

Përgatitja:
Patatet i pastrojme, i lajme mire, pastaj i presim pergjysem, i hedhim kripe sipas shijes dhe i vendosim ne leter furre qe te kulloj ujin.

Në një tigan hedhim vajin e zierjes dhe kur të nxehet vendosim patatet dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. I nxjerrim, i mbulojmë me salcë kosi, sipër i shtojmë erëza të freskëta dhe qiqra të grira dhe më pas i shërbejmë.

Ju bëftë mirë!

LEXO EDHE:

Back to top button