Receta për pulën e mbështjellë nga furra: Një festë gastronomike për të gjithë familjen

Nëse keni dilemë se çfarë të përgatisni për drekë, zgjedhja juaj duhet të jetë pula e mbështjellë nga furra.

Përgatitja e këtij specialiteti nuk kërkon shumë kohë dhe shkon shumë me patate të pjekura dhe turshi, ose një sallatë me të freskët ose lakër turshi.

 

 

 

Përbërësit:

– 1 kg. mish pule (pulë e plotë);
– 150 gr. gjizë;
– 150 gr. proshutë;
– 3 lugë çaji mustardë;
– 3 vezë të ziera;
– kripë;
– piper;
– pak vaj.

Përgatitja:

Lani pulën, prisni krahët dhe qafën, më pas prisni për së gjati dhe ndajeni nga kockat. Hollojeni mishin e bardhë duke i prerë pjesët e pabarabarta në krahasim me pjesën tjetër të pulës dhe duke i vendosur në zona ku ka më pak mish.

Më pas mishit i fërkojmë piper dhe kripë sipas shijes, e lëmë të qëndrojë për disa minuta, më pas e lyejmë me mustardë, e rregullojmë djathin e prerë në rripa, si dhe proshutën.

Nëse dëshironi pulë të mbështjellë me vezë të ziera, vendosni vezët e prera përgjysmë mbi fetat e proshutës, më pas rrotulloni me kujdes mishin. Vendoseni në një rrjetë ose nëse nuk keni, mbështillni pulën me fije më të trashë dhe vendoseni në një tavë të shtruar me letër alumini.

 

Perpara pjekjes lyejme pulen me vaj ose sallo, e mbulojme me 200 mililitra uje dhe e pjekim ne 200 grade 20 minutat e para me pas e ulim furren ne 180 grade deri ne fund te pjekjes. Kontrolloni herë pas here që uji të jetë avulluar plotësisht – pula nuk duhet të mbetet e thatë, por gjithashtu nuk duhet të ketë shumë lëngje rreth saj, pasi procesi i pjekjes do të zgjasë më shumë.

Piqeni pulën derisa të marrë ngjyrë kafe të artë, më pas hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet. Kur mishi të jetë ftohur plotësisht, hiqni rrjetën (ose fijen, në varësi të asaj që përdorni për të formuar rolenë) dhe priteni pulën në feta.

Pula e mbështjellë dhe e prerë e përgatitur në këtë mënyrë është e përshtatshme edhe për skuqje.

Gëzuar!

LEXO EDHE:

Back to top button