Rivalët presidencialë përplasen për vaksinën ndaj COVID-19 – ALSAT-M


Donald Trump dhe Joe Biden kanë shkëmbyer fyerje për pozicionin e njëri-tjetrit për një vaksinë ndaj COVID-19.

Presidenti Trump përsëri la të kuptohet se një vaksinë mund të jetë në dispozicion para zgjedhjeve presidenciale të nëntorit dhe akuzoi rivalët e tij demokratë për “retorikë të pamatur anti-vaksinë”.

Biden shprehu skepticizëm se Trump do të dëgjonte shkencëtarët dhe të zbatonte një proces transparent.

SHBA ka gjashtë milionë raste të koronavirusit, shifër më e lartë në botë.

Virusi gjithashtu ka marrë gati 190,000 jetë dhe ka nxitur një recesion të madh, papunësi dyshifrore dhe besim të ulët të konsumatorit.

Javën e kaluar doli që Qendrat e SHBA-së për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) u kishin kërkuar shteteve të konsiderojnë “kërkesat e heqjes dorë” në mënyrë që të jenë në gjendje të shpërndajnë një vaksinë deri në 1 nëntor – dy ditë para zgjedhjeve të 3 nëntorit.

Asnjë vaksinë nuk ka përfunduar ende provat klinike, duke bërë që disa shkencëtarë të kenë frikë nga politika sesa shëndeti dhe siguria po shtyn shtytjen për një vaksinë, raporton BBC.

Biden dhe shoku i tij në detyrë Kamala Harris kanë vënë në dyshim besueshmërinë e presidentit për këtë çështje. Harris tha të dielën se nuk do t’i besonte fjalës së Trump se një vaksinë ishte e sigurt dhe Biden gjithashtu vuri në dyshim nëse publiku i gjerë do t’i besonte gjithashtu atij.

LEXO EDHE:

Back to top button