Rusia kërcënon Elon Musk që t’i dorëzojë stacionet Starlink në Ukrainë

Miliarderi dhe themeluesi i SpaceX dhe Tesla, Elon Musk po kërcënohet nga Rusia. Ata premtojnë një “përgjigje serioze” për transferimin e terminaleve të Internetit satelitor Starlink në Ukrainë.

Kjo u raportua nga RBC-Ukraina me një mesazh për deklaratën e Drejtorit të Përgjithshëm të “Roscosmos” Dmitry Rogozin, cituar nga “RIA Novosti”.

“Sipas informacioneve, dërgimi dhe transmetimi në Forcat e Armatosura të Ukrainës të kutive postare satelitore Starlink është kryer nga Pentagoni. Prandaj, Elon Musk është i përfshirë në furnizimin e forcave fashiste në Ukrainë me pajisje komunikimi ushtarake. Dhe ai do të duhet të përgjigjet për këtë në mënyrë serioze. “Elon, mos pretendo se je budalla”, tha Rogozin.

Kujtojmë që Elon Musk po ndihmon në mënyrë aktive Ukrainën, që nga 28 shkurti, grupi i parë i pajisjeve për stacionin satelitor të Internetit Starlink mbërriti në Ukrainë, qëllimi kryesor i shërbimit është të sjellë internet me shpejtësi të lartë në zona të vështira për t’u arritur. Gjithashtu kohët e fundit, kompania amerikane SpaceX regjistroi zyrtarisht zyrën përfaqësuese të projektit Starlink në Ukrainë.

LEXO EDHE:

Back to top button