Samiti i ardhshëm Ramstein do të mbahet më 20 maj

Samiti i ardhshëm Ramstein do të mbahet më 20 maj

Samiti i ardhshëm i Grupit të Kontaktit të Mbrojtjes së Ukrainës (UDCG) në format Ramstein do të mbahet më 20 maj.

Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Lloyd Austin dhe kryetari i Shtabit të Përbashkët, Charles Brown, do të përfaqësojnë Departamentin e Mbrojtjes të SHBA.

Ky do të jetë takimi i 22-të i grupit që nga fillimi i tij në prill 2022.

Mbledhja do të përfshijë ministra të mbrojtjes dhe krerë nga gati 50 vende për të vazhduar koordinimin e mbështetjes ushtarake për Ukrainën.

Në takimin e mëparshëm më 26 prill, Austin njoftoi një paketë ndihme ushtarake prej 6 miliardë dollarësh për Ukrainën nën Iniciativën e Ndihmës për Sigurinë e Ukrainës.

Para kësaj, gjatë takimit të grupit në mars, Gjermania njoftoi një ndihmë të re ushtarake për Ukrainën me vlerë 540 milionë dollarë.

LEXO EDHE:

Back to top button