Sanksionet ndaj Rusisë, BE vendos kufi për çmimin e gazit rus

Sanksionet ndaj Rusisë, BE vendos kufi për çmimin e gazit rus

Komisioni Evropian ka bërë gati paketën e radhës të sanksioneve ndaj Rusisë për pushtimin e Ukrainës.

Sipas raportimeve, pjesë e paketës do të jetë edhe vendosja e një kufiri për çmimin e gazit rus. Megjithatë, bëhet ende fjalë për një draft, dokument jozyrtar të finalizuar në orët e vona të mbrëmjes i cili më pas do t’u propozohet vendeve anëtare në funksion të Këshillit të Energjisë të premten.

“Për të përballuar ndërprerjet e mundshme të furnizimit, masat e solidaritetit mund të bëhen të detyrueshme për të garantuar të gjitha vendet e BE-së aksesin në gazin e nevojshëm për t’i shërbyer klientëve të mbrojtur dhe industrive kritike”, thuhet në tekst sipas raportimeve.

LEXO EDHE:

Back to top button