Seancë e re gjyqësore për organizatorët e “27 prillit”

Në Gjykatën Themelore Penale në SHkup sot duhet të vazhdojë gjykimi për organizatorët e ngjarjeve të 27 prillit të vitit 2017 në Kuvend. Lënda është në procedurë të dëshmisë dhe po drejtohet nga gjyqtari Ilija Trpkov, ndërsa Prokuroria përfaqësohet nga Villma Ruskovska.

- Advertisment -

Të akuzuar në këtë lëndë janë ish-kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanoski, ish-ministrat e Transportit dhe Lidhjeve dhe Arsimit, Mile Janakievski dhe Spiro Ristovski, si edhe ish-drejtori i DSK-së, Vlladimir Atanasovski. Ata akuzohen se kanë kryer vepër penale “rrezikim terrorist i rendit kushtetues dhe sigurisë”.

LEXO EDHE:

Back to top button