Seria A, me teste të shpejtë për “Covid 19”

Federata e Futbollit të Italisë do të ndryshojë protokollin për “Covid 19” dhe do të aplikojë testet të shpejta dhe do të ul ditët e qëndrimit në karantinë.

Testet e reja mundësojnë ekipet që kanë futbollist pozitiv me koronavirus që të testohen në ditën e ndeshjes që të mund të marrin të rdjetën e lojës, në rast se dalin negativ në testet.

Poashtu do të ulet kohëzgjatja e karantinës dhe lojarët dhe pjesëtarët e stafit teknik nuk duhet të kalojnë 14 ditë në karantinë. Ata që kanë simptone, do të qëndrojnë 10 ditë, ndërsa rastet asimptomatike, me test negative, mund të kalojnë vetëm 3 ditë në izolim.

LEXO EDHE:

Back to top button