SHBA, Gjykata e Lartë merr vendim për të pastrehët, ja kush bie dakord dhe kush jo

SHBA, Gjykata e Lartë merr vendim për të pastrehët, ja kush bie dakord dhe kush jo

Një vendim i Gjykatës së Lartë të SHBA-së që lejon qytetet të zbatojnë ndalimet për të fjetur jashtë në hapësira publike do t’i lejojë San Franciskos të fillojë pastrimin e kampeve të pastrehëve që kanë pllakosur qytetin, tha kryetarja e bashkisë të premten ndërsa ajo përshëndeti vendimin, shkruan AP.

Çështja është më e rëndësishmja për çështjen që do të dalë përpara gjykatës së lartë në dekada dhe vjen ndërsa qytetet në të gjithë vendin janë përballur me çështjen e ndërlikuar politikisht se si të merren me një numër në rritje njerëzish pa një vend të përhershëm për të jetuar dhe zhgënjimin publik. mbi çështjet e lidhura me shëndetin dhe sigurinë.

“Ne do të vazhdojmë të udhëheqim me shërbimet, por gjithashtu nuk mund të vazhdojmë t’i lejojmë njerëzit të bëjnë atë që duan në rrugët e San Franciskos, veçanërisht kur kemi një vend ku ata të shkojnë,” kryebashkiaku i San Franciskos, London N. Breed , një demokrat, tha në vazhdën e vendimit 6-3.

Breed tha se do të shqyrtojë vendimin me Zyrën e Prokurorit të Qytetit përpara se të zbatojë ndonjë politikë të re dhe qyteti do të ofrojë trajnime për ata kampe pastrimi.

Por vendimi nuk u mirëprit kudo dhe disa qytete, si Seattle, thanë se qasja e tyre ndaj kampeve nuk do të ndryshojë, shkruan AP.

LEXO EDHE:

Back to top button