SHBA-ja dëshiron që Apple dhe Google të heqin TikTok-un

SHBA-ja dëshiron që Apple dhe Google të heqin TikTok-un

Një drejtues i Komisionit Federal të Komunikimeve të SHBA-së tha se ai i ka kërkuar Apple dhe Google që të heqin TikTok nga dyqanet e tyre të aplikacioneve për shqetësimet e sigurisë së të dhënave të lidhura me Kinën.

Aplikacioni jashtëzakonisht i popullarizuar i videove të shkurtra është në pronësi të kompanisë kineze ByteDance, e cila u përball me kontrollin e SHBA nën presidentin, Donald Trump.

Brendan Carr, një nga komisionerët e FCC, ndau përmes Twitter një letër drejtuar CEO të Apple, Tim Cook dhe CEO të Alphabet, Sundar Pichai. Letra tregonte raporte dhe zhvillime të tjera që e bënë TikTok të mos përputhej me politikat e dyqaneve të aplikacioneve të dy kompanive.

“TikTok nuk është ashtu siç duket në sipërfaqe. Nuk është thjesht një aplikacion për të ndarë video ose meme qesharake. Kjo është veshja e deleve”, shkroi ai në letër. “Në thelbin e tij, TikTok funksionon si një mjet i sofistikuar mbikëqyrjeje që mbledh sasi të mëdha të të dhënave personale dhe të ndjeshme.”

Alphabet, Apple dhe TikTok nuk iu përgjigjën menjëherë kërkesave të CNBC për koment.

Letra e Carr, e datës 24 qershor në letrën e FCC, thoshte se nëse Apple dhe Alphabet nuk e heqin TikTok nga dyqanet e tyre të aplikacioneve, ata duhet t’i japin atij deklarata deri më 8 korrik.

Trump emëroi Carr në vitin 2018 për një mandat pesë-vjeçar me FCC. Senati konfirmoi në dhjetor se kryetarja e komisionit, Jessica Rosenworcel, do të qëndronte në detyrë për një mandat tjetër pesëvjeçar.

LEXO EDHE:

Back to top button