Shije jashtëzakonisht fantastike: Pulë me ananas në salcë të ëmbël dhe të thartë

Bëni pulë të shijshme duke i shtuar ananasin dhe të gjithë do ta pëlqejnë atë.

Nëse dëshironi të eksperimentoni me ushqimin, ju sugjerojmë të provoni pulën me ananas në salcë të ëmbël dhe të thartë. Ky kombinim i pazakontë përbërësish e bën pjatën absolutisht të parezistueshme dhe sado që mund të duket se këta përbërës nuk shkojnë bashkë, ata janë një kombinim i shkëlqyer. Ju mund ta bëni pulën në një milion mënyra, por padyshim që shijon më mirë me ananasin dhe specat në një salcë të ëmbël dhe të thartë. Shërbejeni për drekë me oriz ose makarona.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 300 g mish të bardhë
  • 1 lugë çaji kokrra piper
  • 1 lugë gjelle niseshte misri
  • 1 qepë
  • 1/2 fasule të verdhë
  • 1/2 lakër të kuqe
  • 5 unaza ananasi të konservuara
  • vaj
  • kripë
  • piper

Për salcën:

  • 1 lugë gjelle sheqer kaf
  • 1 lugë ketchup
  • 1 lugë gjelle salcë e ëmbël dhe e thartë
  • 1 lugë gjelle uthull orizi
  • 3 lugë salcë soje
  • 1 thelpi hudhër
  • një qiqra

Përgatitja:

Pritini pulën në kubikë, më pas kripë, piper dhe lyejeni lehtë me piper. Shtoni niseshtenë dhe përzieni gjithçka mirë. Skuqini mishin në një tigan të thellë me pak vaj të ndezur. Kur mishi të jetë skuqur, hiqeni nga tigani dhe shtoni qepën e grirë rëndë. Kur qepa të zbutet pak, shtoni fasulet e grira në masë, si dhe ananasin. Përzieni në një tas sheqerin, ketchup-in, uthullën e orizit, salcën e ëmbël dhe të thartë, salcën e sojës dhe hudhrën e shtypur. Shtoni pulën në tiganin me fruta dhe perime, më pas hidheni mbi salcën. I trazojmë dhe i skuqim edhe për disa minuta. Në fund spërkateni me qiqra të grira.

LEXO EDHE:

Back to top button