Shikoni, por mos postoni në Twitter: X teston abonimin e detyrueshëm

Aktualisht testimi po kryhet në Zelandën e Re dhe Filipine.

Platforma X (ish Twitter) ka njoftuar një tarifë të re vjetore për përdorimin e rrjetit, me vlerë një dollar, për përdoruesit në Zelandën e Re dhe Filipinet.

Edhe pse teknikisht ky abonim nuk është i detyrueshëm, kushdo që refuzon të paguajë do të pengohet të postojë përmbajtje, t’u përgjigjet postimeve, të ripostojë, të citojë, të shënojë dhe madje të pëlqejë postimet.

Kur bëhet fjalë për abonimin, nuk është një shumë e konsiderueshme, por ideja për të paguar për të përdorur X pritet të bëjë që shumë njerëz të largohen nga rrjeti social.

Përdoruesit që krijojnë llogari të reja X në vendet e përmendura kanë mundësinë të refuzojnë pagesën e tarifës së abonimit. Por në atë rast ata nuk do të jenë në gjendje të bëjnë asgjë përveçse të gjurmojnë faturat në internet dhe të lundrojnë X në internet.

 

LEXO EDHE:

Back to top button