Shkencëtarët në Ukrainë thonë se kanë parë disa UFO

Shkencëtarët në Ukrainë besojnë se kanë pikasur një numër UFO-sh, sipas një studimi të ri paraprintimi.

Gazeta e botuar në koordinim me Akademinë Kombëtare të Shkencave (NAS) të vendit dhe Observatorin Kryesor Astronomik të Kyivit detajon shikimet e objekteve të panjohura në qiell.

Autorët e studimit i referohen ekipeve të porositura të NASA-s për të studiuar Fenomenin e Paidentifikuar Ariel (UAP) dhe thonë se studimi i tyre ishte i pavarur.

I titulluar “Fenomene ajrore të paidentifikuara I. Vëzhgimet e ngjarjeve”, punimi përshkruan gjetjet e bëra në Observatorin Kryesor Astronomik të NAS në Kiev dhe një fshat në jug të Kievit të quajtur Vinarivka.

“Ne i shohim ato kudo,” thanë studiuesit. “Ne vëzhgojmë një numër të konsiderueshëm objektesh, natyra e të cilave nuk është e qartë,”

Studiuesit thanë se vëzhgimet u kryen me kamera video me ngjyra në qiellin e ditës.

Në varësi të mënyrës se si u shfaqën, UAP-të u klasifikuan në dy lloje: ato me shkëlqim quheshin Kozmikë dhe ato më të errëta quheshin Fantazma. Astronomët thanë gjithashtu se i kishin emërtuar objektet sipas zogjve si të shpejtë,
skifter, shqiponjë etj.

Duke përdorur kamerat, të vendosura afërsisht 120 km larg njëri-tjetrit, shkencëtarët vëzhguan objektet e çuditshme që lëviznin në qiell.

“U zbuluan fluturime të vetme, grupore dhe skuadrone të anijeve, që lëviznin me shpejtësi nga 3 në 15 gradë në sekondë”, thuhet në gazetë.

Objektet u vunë re në një lartësi prej 1170 km, duke ndezur për ‘një të qindtën e sekondës me një mesatare prej 20 Hz’.

Gazeta nuk elaboroi se cilat ishin objektet, vetëm se ato lëviznin me shpejtësi të madhe.

“Fantomat vërehen në troposferë në distanca deri në 10 – 12 km. Ne vlerësojmë madhësinë e tyre nga 3 në 12 metra dhe shpejtësinë deri në 15 km/s”, thanë studiuesit.

Duke qenë se ka një luftë të vazhdueshme në zonë, është plotësisht e mundur që këto objekte mund të jenë raketa ose raketa, por gazeta thotë se natyra e tyre “nuk është e qartë”.

Tema e UFO-ve ka fituar popullaritet që kur Pentagoni amerikan zbuloi video dhe foto të objekteve ajrore të paidentifikuara në dëgjimin e parë për UFO-t në më shumë se 50 vjet.

Pentagoni ka spekuluar prej kohësh se disa UFO mund të jenë teknologji e avancuar nga ushtritë e huaja si Kina dhe Rusia. Këtë vit ata madje krijuan një agjenci të re gjuetie të UFO-ve të quajtur ‘Zyra e Zgjidhjes së Anomalive në të Gjithë Domenet’ (AARO) për të ‘zbuluar, identifikuar dhe atribuar objektet me interes… dhe, sipas nevojës, për të zbutur çdo kërcënim shoqërues për sigurinë e operacioneve dhe Siguria Kombetare.’

LEXO EDHE:

Back to top button