Shkroi në borë “stop luftës”, dënohet me dhjetë ditë burg rusi

Shkroi në borë “stop luftës”, dënohet me dhjetë ditë burg rusi

Një gjykatë në Rusi ka dënuar një burrë me 10 ditë burg për shkrimin e sloganit “stop luftës” në dëborë.

Slogani ishte shkarravitur me gisht në borë në hyrje të një sheshi në Parkun Gorky të Moskës. Ngjarja ka ndodhur më 23 nëntor dhe personi i quajtur Dmitry Fyodorov është dërguar në burg të nesërmen pasi është arrestuar nga policia.

Policia vendosi se veprimet e tij mund të përbënin një shkelje civile, sipas një ligji që synon këdo që mendohet se ka vepruar publikisht për të shpifur Forcat e Armatosura të Rusisë, një vepër e dënueshme në rastin e tij me gjobë.

Ligjet e reja për të goditur disidencën erdhën menjëherë pasi dhjetëra mijëra trupa u dërguan në Ukrainë në shkurt 2022, të cilin Vladimir Putin e quajti një “operacion ushtarak special”.

Për ata që janë kundër luftës së Rusisë në Ukrainë, të folurit në publik që atëherë është bërë një gjë e rrezikshme dhe kritikët thonë se afro 20,000 njerëz janë arrestuar dhe më shumë se 800 çështje penale janë hapur.

Fyodorov, i cili pranoi në gjykatë se kishte shkruar sloganin kundër luftës, u dënua me dhjetë ditë burg dhe gjobë për mosbindje ndaj policisë.

LEXO EDHE:

Back to top button