Shmangni salmonin dhe tonin, ky peshk është më i shëndetshmi

Shmangni salmonin dhe tonin, ky peshk është më i shëndetshmi

Peshku duhet të jetë një pjesë e detyrueshme e dietës për shkak të acideve yndyrore omega-3 të shëndetshme për zemrën që përmban.

Por mund të jetë koha për të anashkaluar salmonin dhe tonin dhe në vend të tyre të filloni të konsumoni më shumë sardele, si dhe butak.

“Peshqit dhe butakët më të vegjël mund të rrisin marrjen e mikronutrientëve si zinku, hekuri, vitamina B12 dhe acidet yndyrore omega-3”, thotë Christopher Golden, profesor në Universitetin e Harvardit.

 

 

 

“Nga të gjitha speciet, peshqit e vegjël janë burimi më i mirë i këtyre lëndëve ushqyese dhe ne nuk i konsumojmë mjaftueshëm prej tyre”, shtoi ai.

Sa i përket peshkut, këshilla e tij është të rrisni konsumimin e harengës, skumbrit, sardeles dhe açuges.

“Nëse hani peshk më të vogël, si dhe butak, ka më shumë gjasa të merrni më pak merkur në trupin tuaj”. “Përveç kësaj, këto lloj peshqish janë burimi më i mirë i mundshëm i ushqimit të kafshëve nga pikëpamja e qëndrueshmërisë”, thotë Golden.

 

 

 

Së fundi, mos harroni algat e detit.

“Ato janë të ulëta në kalori dhe një burim i mirë i fibrave, dhe gjithashtu përmbajnë jod, një mineral i nevojshëm për prodhimin e hormoneve të tiroides”, thuhet në artikullin e Harvard Health Publishing.

LEXO EDHE:

Back to top button