​Shpërthen vullkani në Indonezi, nxjerrë llavë deri në 600 metra

​Shpërthen vullkani në Indonezi, nxjerrë llavë deri në 600 metra

Vullkani Marapi në Sumatrën Perëndimore, Indonezi, shpërtheu të premten, duke nxjerrë llavë deri në 600 metra mbi majë.

Nuk ka raportime për viktima apo dëme në infrastrukturë. Megjithatë, qeverive vendore u kërkohet të koordinohen me agjencitë e fatkeqësive.

Mali Merapi është 2,891 metra i lartë në ishullin e Sumatrës, ku autoritetet kanë ndaluar prej kohësh banorët dhe turistët të ecin brenda një rrezeje prej tri kilometrash nga krateri i tij. /AA

LEXO EDHE:

Back to top button