Shtatori rikthen mbledhjet e qeverive shqiptare, kërkohet zbatimi konkret i marrëveshjeve

Pas dy viteve mungesë, në javën e tretë të shtatorit do të mblidhen qeveritë e dy shteteve shqiptare në Shkodër.

Kosova dhe Shqipëria pritet të nënshkruajnë disa marrëveshje të përbashkëta. E nga tri prej tyre vendi ynë mund të përfitojë mjaft shumë nëse zbatohen në praktikë. Dogana e Kosovës në Durrës, hidrocentrali në territorin shqiptar dhe linja hekurudhore po vlerësohen si të dobishme për dy vendet shqipfolëse.

Zëvendëskryeministrja e Kosovës, njëherësh koordinatorja për mbledhjet e dy qeverive, Albulena Balaj-Halimaj thotë për KosovaPress se marrëveshjet që do të nënshkruhen do të jenë në interes të dy palëve.

E zbatim konkret të këtyre marrëveshjeve po kërkojnë njohësit e fushës së ekonomisë në Kosovë.

Berat Rukiqi nga Oda Ekonomike e Kosovës thotë se këto projekte të përbashkëta do ta lehtësojnë̈ qarkullimin e qytetarëve, mallrave si dhe do të rrisin profitet e bizneseve.

Po ashtu, ai thekson se duhet kombinuar resurset energjetike mes të dy vendeve.

Ndërkaq, profesori i ekonomisë, Muhamet Sadiku vlerëson se fuqizimi i lidhjes energjetike Shqipëri-Kosovë është shumë i rëndësishëm.

Kosova dhe Shqipëria edhe në të kaluarën kanë mbajtur mbledhje të përbashkëta ku janë nënshkruar dhjetëra marrëveshje, megjithëkëtë disa prej tyre nuk kanë gjetur zbatim konkret në të dy vendet.

LEXO EDHE:

Back to top button