Shtetet anëtare të BE-së arrijnë marrëveshje për politikën e migracionit

Shtetet anëtare të BE-së arrijnë marrëveshje për politikën e migracionit

Shtetet anëtare të Bashkimit Evropian kanë rënë dakord për një sërë procedurash të reja për të trajtuar imigracionin e parregullt, duke hequr një pengesë kryesore për një marrëveshje më të madhe mbi rregullat e azilit dhe migracionit të bllokut deri në fund të vitit.

Përfaqësuesit nga 27 anëtarët e BE-së arritën një marrëveshje të mërkurën që mbulonte “rregullimin e krizës”, duke lejuar negociatat e mëtejshme të ecin përpara dhe një shtytje për t’i bërë ndryshimet ligjërisht të detyrueshme përpara zgjedhjeve të BE-së të vitit të ardhshëm.

“Tani ne mund të vazhdojmë me negociatat,” tha Ministrja suedeze e Migracionit Maria Malmer Stenergard. “Është e rëndësishme që të arrihet pakti, të sigurohet rend në kufijtë e jashtëm të BE-së dhe të reduktohen flukset”, shtoi ajo.

Blloku shpreson t’i bëjë ato ndryshime në ligj përpara se raundi tjetër i zgjedhjeve të BE-së të sjellë një zhvendosje të pritshme në të djathtë, ndërsa mbështetja rritet në të gjithë kontinentin për partitë politike që kanë kundërshtuar imigracionin.

LEXO EDHE:

Back to top button