Shtoni kakao në kafe për tretje më të mirë
Shtoni kakao në kafe për tretje më të mirë

Një numër në rritje i kërkimeve dhe një rrjet ekspertësh të shëndetit të zorrëve mbështesin idenë se kafeja mund të përfitojë nga trakti tretës.
Polifenolet në kafe mund të ushqejnë bakteret e dobishme të zorrëve, duke inkurajuar rritjen dhe aktivitetin. Ato gjithashtu mund të ndihmojnë në kufizimin e rritjes së baktereve “të këqija” – thotë Joseph Salhab, një gastroenterolog amerikan nga Davenport.
Ai theksoi se e gjithë kjo mund të arrihet duke shtuar një lugë kafeje pluhur kakao në një filxhan kafeje. Kur bëhet fjalë për tretjen, kafeja dhe kakaoja kanë përfitime të veçanta.Të rriturit duhet të synojnë për 25-38 gram fibra kakao në ditë, e cila arrihet duke shtuar një ose dy lugë gjelle pluhur kakao në një filxhan kafeje në mëngjes.
Megjithatë, kini kujdes që të mos pini kafe me stomakun bosh, pasi mund të stimulojë sekretimin e acidit në stomak, gjë që mund të shkaktojë edhe dhimbje stomaku. Kështu që fillimisht hani diçka, pastaj pini një filxhan kafe me një deri në dy lugë kakao.