Shurup panxhari i bërë në shtëpi për një pasqyrë bombastike të gjakut

Ky shurup është shumë i shëndetshëm dhe i destinuar për personat që kanë numërim të keq të gjakut. Pas dy muajsh të konsumimit të këtij shurupi do të përmirësoni ndjeshëm vlerat.

Përbërësit:

– 1 kg panxhar
– 1/2 kg karrota
– 3 portokall më të vegjël ose vetëm 2 nëse janë të mëdhenj (më të vegjëlit kanë më shumë lëng)
– 1/2 kg mollë turshi
– 1 limon
– 500 g mjaltë shtëpie

Përgatitja:

Panxhari, karotat dhe mollët qërohen dhe priten në copa më të vogla dhe shtrydhen në shtrydhëse frutash e perimesh. Limonin dhe portokallin e shtrydhim veçmas dhe i shtojmë te lëngu nga shtrydhëseja, më pas shtojmë mjaltë (mundësisht bli, akacie ose livadh). Përziejini herë pas here në mënyrë që mjalti të tretet në lëng.

Shurupi transferohet në enë qelqi. Përftohet rreth një litër e gjysmë deri në dy litra shurup. Shurupin e pini çdo mëngjes me stomak bosh, rreth 1 decilitër të holluar me ujë, sepse në këtë mënyrë është shumë i butë. Është e shijshme, shumë ushqyese dhe e shëndetshme.

LEXO EDHE:

Back to top button