Si është të ngjitesh lartë me ashensorin më të shpejtë në botë? Nuk ia keni idenë!

Ndërsa disa ashensorë janë aq të ngadaltë sa mund të hani një sanduiç në kohën kur arrini në katin e shtatë, ashensori më i shpejtë në botë udhëton 121 kate në 53 sekonda.

Ashensori ndodhet në rrokaqiellin Shanghai Zhongxin Dasha në Shangai, ndërtesa më e lartë në Kinë. Ashensori më i shpejtë në botë udhëton me një shpejtësi të pabesueshme 73.8 kilometra në orë. Është pak më i ngadalshëm se cheetah, kafsha më e shpejtë tokësore në planet. Është prodhuar nga kompania japoneze “Mijubishi Electric Corporation”.

Çdo ditë ai transporton 25,000 njerëz në ndërtesën, e cila ka 128 kate dhe është 632 metra e lartë. Ndërtesa u hap në vitin 2015.

Në videon e mëposhtme shikoni se si është të udhëtosh me ashensorin më të shpejtë në botë.

LEXO EDHE:

Back to top button