Si funksionojnë stinët në planetë të tjerë?

Si funksionojnë stinët në planetë të tjerë?

Toka jonë nuk është i vetmi planet që ka stinë. Merrni Marsin, për shembull – ai ka ato stuhi pluhuri të egër që nisin gjatë pranverës dhe verës së tij, gjë që i bën gjërat mjaft kaotike. Dhe merrni këtë – në Uran, i gjithë planeti në thelb anon anash, kështu që është si një dimër i gjatë dhe i ftohtë gjatë gjithë kohës.

Jupiteri ka modele të çmendura erërash që rrethojnë atmosferën e tij, duke krijuar sisteme stuhie masive që tërbohen me shekuj. Në Venus, nuk ka shumë lojëra sezonale, sepse është si një festë e vazhdueshme verore me temperatura të nxehta gjatë gjithë vitit. Pra, po, ndërsa Toka ka veçoritë e saj sezonale, miqtë tanë kozmikë kanë disa mashtrime serioze të motit.

LEXO EDHE:

Back to top button