Si të qëroni specat e pjekur më shpejt dhe më lehtë, dhe ja një recetë për ajvar të shijshëm gati për gjysmë ore

Si të qëroni specat e pjekur më shpejt dhe më lehtë, dhe ja një recetë për ajvar të shijshëm gati për gjysmë ore

Amviset filluan të përgatisin ushqimet e tyre të preferuara të dimrit për familjet e tyre dhe një ndër to është sigurisht ajvari i njohur. Edhe pse ka kohë për t’u bërë, përsëri nuk është e lehtë për t’u bërë, sidomos nuk është e lehtë të qëroni specat të cilët në varësi të sasisë ndonjëherë kërkojnë një ditë të tërë për t’u përgatitur.

Ju sjellim disa truke për qërimin më të lehtë të specave të pjekur, si dhe një recetë për përgatitjen e shpejtë të ajvarit nga specat e grirë, shija e të cilit do t’ju kënaqë.

Nëse nuk e keni përgatitur ajvarin për stinën e dimrit, është mirë të dini se ekziston një mënyrë më e lehtë për ta përgatitur dhe gatuar ajvarin më shpejt.

Një nga mënyrat më të lehta për të hequr lëkurën nga specat e pjekur është t’i vendosni në një qese plastike dhe ta lidhni, ta lini të qëndrojë për disa minuta. Kur hapni qesen, lëvozhga do të qërohet shumë më lehtë.

Një tjetër mundësi është ngrirja e specave të pjekur,
kur i nxirrni nga frigoriferi, i kaloni nën ujë të nxehtë për disa sekonda dhe i qëroni menjëherë. Për më tepër, nëse specat e pjekur i mbuloni me film ushqimor, një pecetë ose një peshqir menjëherë pasi i keni nxjerrë nga furra, ose i vendosni në një tenxhere dhe i mbuloni me kapak, duhet t’i qëroni pa problem. rreth 15 minuta.

Duke mbuluar specat krijohet avulli, i cili ndihmon që lëkurat të ndahen.

Receta e ajvarit nga specat e grira
Perberesit:
15 kg speca
2 kg patellxhan
1,5 dl vaj
1 dl uthull
2 ​​qepe
2-3 tufa majdanoz
kripe
pak sheqer

Përgatitja
Piqini specat një ditë më parë dhe lërini të kullojnë. Të nesërmen i qëroni dhe i prisni në copa më të vogla ose më të mëdha sipas dëshirës. Më pas i vendosim në një tenxhere më të madhe, shtojmë patëllxhanët e qëruar dhe të grirë dhe i kaurdisim në zjarr të fortë derisa masa të bëhet e trashë. Shtojmë vajin, kripën, sheqerin, qepën e grirë dhe majdanozin.

Përziejini për gjysmë ore dhe paketoni ajvarin e përfunduar në kavanoza qelqi, mbylleni me kapak dhe ruajeni në një vend të errët dhe të freskët.

LEXO EDHE:

Back to top button