Si të shpëtoni imazhe me cilësi të dobët me Photoshop

Edhe nëse nuk jeni një dizajner grafik që ndonjëherë merret me imazhe me cilësi të dobët, ndoshta keni hasur në imazhe që ju pëlqejnë, por kanë cilësi të tmerrshme. Falë zhvillimit të inteligjencës artificiale dhe disa teknikave të ndryshme, fiksimi i imazheve me rezolucion të dobët nuk është më shumë i vështirë.

Ka një mori mjetesh të disponueshme në internet si Photo Enhancer nga Fotor ose Let’s Enhance . Shumica e këtyre shërbimeve kanë një version falas dhe janë shumë të lehta për t’u përdorur. Përdoruesi thjesht ngarkon imazhin dhe zgjedh një rezolucion ose zmadhim. Pas përpunimit të AI, përdoruesi thjesht shkarkon imazhin e ri.

Një opsion tjetër për të gjithë pronarët e Photoshop-it janë Filtrat Neural që janë të disponueshëm në softuerin popullor. Funksionaliteti ju lejon të rregulloni imazhet me inteligjencë artificiale. Ndryshe nga mjetet e disponueshme në internet, Photoshop lejon më shumë fleksibilitet. Pjesë të ndryshme të imazheve mund të përpunohen ndryshe, gjë që mundëson rezultate më të mira në fund. Përdorimi i filtrave nervorë është i thjeshtë. Përdoruesi zgjedh Filtrat Neural nga lista e filtrave. Pastaj ai mund të zgjedhë saktësisht se çfarë dëshiron të bëjë. Funksionaliteti i përdorur është “Heqja e Artifaktit JPEG”. Për më tepër, nëse është e nevojshme, mund të zgjidhni një intensitet të ndryshëm (Fortësi) që do të përdoret. Përdoruesi zgjedh opsionin dhe nuk kërkohet ndërveprim i mëtejshëm. Menjëherë pas kësaj, imazhi korrigjohet automatikisht.

Përpunimi bëhet direkt në kompjuter, i cili ka të mirat dhe të këqijat e veta. E mira është se nuk keni pse të shqetësoheni për privatësinë. Lajmi i keq është se përpunimi është një proces me burime të rënda. Për shkak të kësaj, përdoruesi do të duhet të jetë i durueshëm. Kjo është veçanërisht e vërtetë për imazhet më të mëdha që mund të marrin shumë kohë për t’u modifikuar.

Për më shumë detaje dhe truke se si të redaktoni imazhet, mund të shikoni videon e PiXimperfect .

LEXO EDHE:

Back to top button