Sindikatat e pesë universiteteve publike do të protestojnë për paga më të larta

Sindikatat e pesë universiteteve publike do të protestojnë për paga më të larta

Sindikatat e pesë universiteteve publike në Manastir, Tetovë, Shtip, “Shën Apostol Pavlle” në Ohër dhe “Nënë Tereza” në Shkup sot në orën 13:00 do të organizojnë protestë për shkak të mos-nënshkrimit të marrëveshjeve kolektive.

Universitetet në fjalë vlerësojnë se janë diskriminuar nga Qeveria dhe Kuvendi në raport me punëtorët e Universitetit “Shën Kiril dhe Metodi”, të cilit me kontratën kolektive të nënshkruar nga ky muaj do të kenë rritje të pagave prej rreth 22 për qind.

Ata u thonë autoriteteve se “po zbatojnë njëkohësisht standarde të dyfishta, diskriminim dhe pabarazi”.

LEXO EDHE:

Back to top button