Skandali i “Panama Papers”, shpallen të pafajshëm të 28 të akuzuarit për pastrim parash

Skandali i “Panama Papers”, shpallen të pafajshëm të 28 të akuzuarit për pastrim parash

Një gjykatë panameze ka liruar të 28 personat e akuzuar për pastrim parash në lidhje me skandalin e Panama Papers, duke përfunduar një gjykim që filloi në prill.

Dokumentet sekrete financiare u zbuluan në vitin 2016, duke zbuluar se si disa nga njerëzit më të pasur dhe më të fuqishëm në botë përdorin parajsat fiskale për të fshehur pasurinë e tyre.

Në mesin e atyre që u shfajësuan ishin Jurgen Mossack dhe i ndjeri Ramon Fonseca, themeluesi i Mossack Fonseca, firma ligjore e vdekur në qendër të skandalit.

Gjykatësi Baloisa Marquinez tha se provat e shqyrtuara nga gjykata ishin “të pamjaftueshme” për të përcaktuar përgjegjësinë penale të të pandehurve, raporton BBC.

Gjatë gjyqit, prokuroria kërkoi dënimin maksimal prej 12 vjetësh për pastrim parash për Mossack dhe Fonseca, të cilët vdiqën në spital në maj.

Mossack dhe Fonseca mohuan se ata, firma ose punonjësit e tyre kishin vepruar në mënyrë të paligjshme.

Gjyqi, i cili u zhvillua në qytetin e Panamasë, zgjati 85 orë, mori dëshmi nga 27 dëshmitarë dhe mori në shqyrtim mbi 50 pjesë të provave të dokumentuara, sipas raporteve të lajmeve lokale.

LEXO EDHE:

Back to top button