“Skriningu”, Varhelyi: Vendi të përqendrohet në reforma

“Skriningu”, Varhelyi: Vendi të përqendrohet në reforma

Sot në Bruksel vazhdon mbledhja  për Kapitullin 24, Drejtësi, Liri dhe Siguri, në të cilën Komisioni Evropian do ta prezantojë korpusin e ri të BE-së  të miratuar në periudhën pas vitit 2018-2019, ndërsa javën e ardhshme vazhdojnë mbledhjet për kapitullin 23 që përfshin “Gjyqësori dhe të drejtat themelore”.

Eurokomisari për zgjerim, Oliver Varhelyi dërgoi porosi se tani është më e rëndësishme që të gjithë në Maqedoninë e Veriut të qëndrojnë pas së ardhmes evropiane të vendit dhe të ndihmojnë në procesin e bisedimeve.

Varhelyi, në takimin dje në Bruksel me zëvendëskryeministrin për Çështje Evropiane, Bojan Mariçiq kanë biseduar për procesin e skriningut të vendit me BE-në, si dhe aktivitetet e ardhshme në procesin e bisedimeve për anëtarësim dhe situatën aktuale politike në Maqedoninë e Veriut.

LEXO EDHE:

Back to top button