Sondazhi: Gjermanët në favor të njohjes së shtetit palestinez

Sondazhi: Gjermanët në favor të njohjes së shtetit palestinez

Sipas një sondazhi, rreth 40 për qind e gjermanëve thanë se vendi duhet të njihte Palestinën, ndërsa 27 për qind thanë se ishin kundër një hapi të tillë. Rreth 33 për qind thanë se nuk ishin të sigurt.

Sondazhi zbuloi gjithashtu se shumica e gjermanëve nuk e miratojnë ofensivën ushtarake të Izraelit në Gaza me 51 për qind që thanë se do të mbështesin sanksionet ekonomike të BE-së ndaj Izraelit.

Vetëm 26 për qind e gjermanëve e kundërshtuan një veprim të tillë.

Qeveria e koalicionit të qendrës së majtë-liberale të kancelarit Olaf Scholz ka refuzuar vazhdimisht thirrjet për të njohur zyrtarisht Palestinën, duke thënë se nuk ishte koha e duhur.

Rikujtojmë se gjatë javës, Sllovenia njohu shtetësinë palestineze, pas Spanjës, Norvegjisë dhe Irlandës, të cilët njohën zyrtarisht shtetin palestinez muajin e kaluar.

LEXO EDHE:

Back to top button