Sonte përballja e parë e debatit presidencial Biden-Trump

Sonte përballja e parë e debatit presidencial Biden-Trump

Ata kanë thumbuar për muaj të tërë, por Joe Biden dhe Donald Trump së shpejti do të kenë një shans për t’u përballur me njëri-tjetrin, ndërsa Shtetet e Bashkuara po përgatiten për debatin e parë të fushatës zgjedhore presidenciale 2024.

Kandidatët e supozuar të partisë Demokratike dhe Republikane do të dalin në skenën e debatit në Atlanta, Georgia sonte (të enjten në mbrëmje), më pak se pesë muaj përpara votimit më 5 nëntor.

Sondazhet e opinionit tregojnë se presidenti Biden dhe ish-presidenti Trump mbeten të bllokuar në një garë të ngushtë që ekspertët thonë se mund të zbresë në një pjesë të vogël të shteteve kyçe.

Ja çfarë duhet të dini për debatin dhe ndikimin e tij të mundshëm në fushatë.

Biden, presidenti aktual demokrat dhe sfiduesi i tij republikan Trump do të ndeshen kundër njëri-tjetrit për herë të parë në ciklin zgjedhor të vitit 2024. Ata debatuan për herë të fundit me njëri-tjetrin më 22 tetor 2020, si pjesë e garës presidenciale të atij viti.

Për të marrë pjesë në debat, kandidatët presidencialë duhej të plotësonin një sërë kriteresh të përcaktuara nga rrjeti amerikan i lajmeve CNN, i cili po pret ngjarjen.

Kjo përfshinte mbajtjen e emrit të tyre në fletëvotimet shtetërore të mjaftueshme për të arritur pragun e Kolegjit Zgjedhor të nevojshëm për të fituar presidencën, dhe marrjen e të paktën 15 përqind mbështetje në katër sondazhe të veçanta kombëtare të votuesve të regjistruar dhe të mundshëm.

LEXO EDHE:

Back to top button