Sparky është qeni i parë robotik i AI me gjymtyrë muskuloskeletore

Sparky është qeni i parë robotik i AI me gjymtyrë muskuloskeletore

Startup kinez Hengbot ka zbuluar qenin e parë robot në botë që ka gjymtyrë muskuloskeletore.

Roboti inovativ mund të vrapojë, të kërcejë dhe të kryejë truket si një qen i vërtetë falë përdorimit të inteligjencës artificiale të avancuar (AI), sipas Hangbot. I quajtur Sparky, është në një mision për të “mjegulluar kufirin midis teknologjisë dhe jetës” duke zhvilluar makina që janë “të shkathëta, të shkathëta dhe të ngrohta në prekje”.

Sparky lëviz më natyrshëm se qentë robotikë të parë më parë për shkak të dizajnit të tij të hollë dhe të hijshëm që imiton një kafshë të gjallë.

Roboti, pra qeni robotik, ka një kamerë dhe mikrofon të integruar që e lejojnë atë të komunikojë me mjedisin dhe njerëzit. Është i programueshëm dhe kontrollohet lehtësisht përmes telekomandës ose aplikacionit. Sparky mund të përmirësohet, trupi i tij është tërësisht prej metali dhe bateria e tij zgjat pak më shumë se 50 minuta.

Qëllimi i Hangbot është të prodhojë robotë që janë të shpejtë, të shkathët dhe “të ndjeshëm”, me qëllim që të mjegullojnë linjat midis teknologjisë dhe botës së gjallë. Plani është mishëruar përmes robotit Sparky, i cili u lejon njerëzve të gëzojnë të kenë një kafshë shtëpiake që nuk kërkon përpjekje për mirëmbajtje.

Roboti u përgjigjet komandave, fillon bisedat dhe gëzon njerëzit përreth tij falë kombinimit të tij të veçantë të teknologjisë dhe argëtimit, thonë krijuesit e tij.

Sparky së shpejti do të jetë i disponueshëm në Kickstarter, i cili do të jetë një mundësi për të interesuarit të përjetojnë zotërimin e kafshëve shtëpiake të së ardhmes.

Qeni robotik është projektuar nga ekipi Hengzhi Future me bazë në provincën Guangdong të Kinës. Ky ekip ka më shumë se dhjetë vjet përvojë në prodhimin e robotëve.

LEXO EDHE:

Back to top button