Spasovski: Fluksi i madh i udhëtarëve, shkak për pritje të gjata në Tabanoc

Spasovski: Fluksi i madh i udhëtarëve, shkak për pritje të gjata në Tabanoc

Ministri për Pune të Brendshme, Oliver Spasovski gjatë vizitës së tij në vend kalimin “Tabanoc” tha se autoritetet po punojnë me kapacitet të plotë, megjithatë pritjet deri në dy vijnë si pasojë e rritjes së numrit të udhëtarëve deri në 30 për qind krahasuar me vitin e kaluar.

Sipas tij qarkullimi në nivel shtetërorë nëpër vendkalime kufitare është rritur për 45 për qind.

“Këtë vit, për këtë periudhë prej 7 muajve, në krahasim me vitin 2021, në nivel të shtetit kemi rritje për 45 për qind në hyrje-dalje të udhëtareve me automjete. Sa i parket vendkalimit kufitar “Tabanoc” kemi 30 për qind rritje të udhëtarëve, njerëzve dhe automjeteve. Ky është numër i madh”, tha Spasovski.

Ministri Spasovski tha se si masë shtesë që pritet të ul kohëzgjatjen e pritjeve është hapja e dy korsive të reja në këtë vendkalim.

LEXO EDHE:

Back to top button