Specialitet i lehtë italian që të gjithë do të pëlqejnë – një përzierje e makaronave, perimeve të freskëta dhe erëzave
Specialitet i lehtë italian që të gjithë do të pëlqejnë - një përzierje e makaronave, perimeve të freskëta dhe erëzave

Ju duhet ta përgatisni këtë pjatë:
1 pako fetuina makaronash
1 hudhër
4 speca të kuq
500 g këpurdha
rreth 200 g brokoli ( ose rreth 500 g spinaq të ri )
200 ml verë të bardhë
pak nga uji në të cilin gatuani makaronat
vaj ulliri
erëz e thatë , rigon, borzilok, kripë, piper i zi
parmesan
Përgatitja:
– Ziej fetat sipas udhëzimeve në paketë.
– Ndërsa gatuani makaronat në një tigan, vendosni pak vaj ulliri dhe vendosni hudhrën e copëtuar.
– Pastaj shtoni piperin. Hiqni specat nga tigan dhe vendosini mënjanë.
– Vendosni kërpudhat në të njëjtin vaj në tigan, të copëtuar në copa të vogla. Kulloni për 5-10 minuta, pastaj hiqeni nga tigan dhe vendoseni në tasin e piperit.
– Pastaj vendosni brokolin të prerë në copa më të mëdha ( në tigan ose, nga ana tjetër, spinaqin e ri ) vetëm disa minuta. Dhe nxirrni brokolin nga tigan dhe shtojini në tasin e specit.
– Në tigan, spërkatni pak nga uji në të cilin ishin gatuar makaronat, 1 gjalpë lugë, verë të bardhë dhe erëz të thatë, për të shijuar. Ziej për 2-3 minuta derisa alkooli të avullojë.
– Tani transferoni makaronat e gatuara, të gjitha perimet dhe kërpudhat në tigan dhe përzieni mirë që fetat të thithin të gjithë salcën.
– Shërbejini ata të spërkatur me parmezan nëse dëshironi. Ju bëftë mirë