Studimi: “Kërpudhat magjike” janë efektive në luftimin e depresionit

Psilocibina, përbërësi aktiv në kërpudhat magjike, mund të jetë po aq efektive sa një ilaç antidepresiv. Studiuesit krahasuan potencialin terapeutik të psilocibinës, që gjendet në kërpudha, me një frenues selektiv të rimarrjes së serotoninës në një grup prej 59 personazh me depresion mesatar deri në të rëndë, sipas Metro.

- Advertisements -

Studimi krahasoi dy grupe, njëri prej tyre që mori një dozë psilocibinë në një mjedis klinik dy herë gjatë një periudhe gjashtë javore, dhe grupi tjetër mori një dozë escitalopram dy herë në të njëjtin mjedis, shkruan abcnews.al

Ata zbuluan se simptomat e depresionit u zvogëluan më shpejt dhe në mënyrë efektive në grupin e psilocibinës sesa grupi SSRI për një periudhë gjashtë javore. Sidoqoftë, studiuesit kanë paralajmëruar që studimi nuk ishte mjaft i madh për të nxjerrë një përfundim të sigurt.

LEXO EDHE:

Back to top button