Tani TikTok po kopjon Instagramin, duke prezantuar modalitetin e fotografisë

Edhe pse jemi mësuar që rrjetet sociale të kopjojnë TikTok, tani kjo platformë ka filluar të kopjojë Instagramin.

Është një modalitet i ri i quajtur Photo Mode, i cili lejon përdoruesit e TikTok të ndajnë disa foto në një postim, dhe gjithashtu rrit numrin e karaktereve për përshkrimin – në 2200.

Postimet e reja fotografike, të cilat mund të përfshijnë muzikë, do të shfaqen në faqen “Për ty” së bashku me klipet. TikTok tha se ata shpresojnë se “Modaliteti i fotografisë”, i kombinuar me numrin e shtuar të personazheve, do t’i lejojë krijuesit të “shprehen dhe të lidhen më thellë me të tjerët”.

Por “Modaliteti i fotografisë” gjithashtu e bën faqen “For You” më të ngjashme me Instagramin në një mënyrë që nuk është saktësisht krijuese. Krijuesit e përdorin tashmë këtë veçori për të ndarë meme tekstesh “të ricikluara” dhe përmbajtje të tjera që shpesh janë të njohura pikërisht në Instagram.

Fakti që TikTok tani po kopjon veçorinë origjinale të Instagramit është veçanërisht interesant sepse Instagram ka luftuar me angazhimin në rastin e klonit të tij TikTok, që është Reels. Wall Street Journal raportoi së fundmi se TikTok është shumë më përpara se Instagram Reels në shikueshmërinë e përditshme.

LEXO EDHE:

Back to top button