Telefonat më të lirë do të përjetojnë një bum – shitjet e smartfonëve po lulëzojnë

Dërgesat pritet të rriten me 3 për qind gjatë vitit 2024, ndërsa shtysa kryesore për rritje duhet të vijë nga tregjet në Indi, Lindjen e Mesme dhe Afrikë

Gjendja e tregut të telefonave celularë, pra shitjet e tyre, duhet të rikuperohen gjatë vitit 2024.

Ekspertët përmendin dy arsye për këtë, të natyrës ekonomike dhe teknologjike: rënia e inflacionit pritet të stimulojë kërkesën në tregjet në zhvillim dhe së dyti, blerësit më të pasur pritet të tërhiqen nga integrimi i inteligjencës artificiale gjeneruese në pajisjet më të shtrenjta të gjenerata e fundit.

Sipas Counterpoint Research, dërgesat globale të telefonave celularë ranë me më shumë se 4 për qind vitin e kaluar pasi konsumi ra nën presionin e paqëndrueshmërisë ekonomike.

Dërgesat pritet të rriten me 3 për qind gjatë vitit 2024, ndërsa shtysa kryesore për rritje duhet të vijë nga tregjet në Indi, Lindjen e Mesme dhe Afrikë.

Rritja pritet veçanërisht në kategorinë më të ulët të pajisjeve me kosto të ulët, ku shitjet pritet të rriten deri në 11 përqind, vlerëson Counterpoint Research. Kërkesa veçanërisht e fortë pritet në rajonin e Karaibeve dhe Amerikës së Jugut, sipas agjencisë.

Dobësimi i inflacionit në rajonet më të varfra të botës, si Afrika, dhe stabilizimi i monedhave lokale duhet të rrisë kërkesën për telefonat inteligjentë në intervalin 150-249 dollarë. Në të njëjtën kohë, kjo duhet të inkurajojë më tej forcimin e konkurrencës midis prodhuesve kinezë.

Në anën tjetër të grafikut të çmimeve, shitjet në kategorinë më të shtrenjtë, të përcaktuara nga diapazoni i çmimeve prej 600 deri në 800 dollarë, duhet të rriten deri në 17 për qind, falë integrimit të teknologjisë genAI dhe rritjes së kërkesës për telefonat rrotullues. thuhet në raport..

Counterpoint Research thekson se Apple dhe Huawei ka të ngjarë të shesin smartfonët më të shtrenjtë. Gjiganti amerikan i teknologjisë falë kërkesës së qëndrueshme për telefonat iPhone dhe Huawei falë pozicionit lider në tregun vendas kinez.

LEXO EDHE:

Back to top button